Forum TVPmaniak Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy    Galerie   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

Problemy z działaniem forum
Idź do strony Poprzedni  1, 2
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum TVPmaniak Strona Główna -> Sprawy forum
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
TG



Dołączył: 26 Sie 2006
Posty: 1832
Przeczytał: 6 tematów

Skąd: Mysiadło

PostWysłany: Pon, 21.12.2009, 15:34    Temat postu:

Jakieś te nowe (świąteczne?) emotikony z M&M'sami są dziwne, nie podobają mi się. Lepsze były tradycyjne z czapeczkami.

Edit: Jak zauważyłem, na innych forach w portalu fora.pl też się coś takiego pojawiło zastępując tradycyjne emotikony i niektórym bardzo to się nie podoba...


Ostatnio zmieniony przez TG dnia Pon, 21.12.2009, 15:39, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Tomasz
Administrator


Dołączył: 29 Wrz 2005
Posty: 6305
Przeczytał: 65 tematów

Skąd: Ostrołęka

PostWysłany: Pon, 21.12.2009, 17:47    Temat postu:

Mnie też się nie podobają, ale niestety, wpływu na to nie mam. Jak już zauważyłeś, M&M's pojawiły się na wszystkich forach w fora.pl zastępując część standardowych emotek i nie da się z tym nic zrobić. Na forum pomocy fora.pl już internauci się na to skarżą i proszą o przywrócenie standardowych emotek.

Jedyne, co mogę teraz zrobić, żeby tych M&M'sowych emotek nie było widać w postach, to tymczasowo wyłączyć w ogóle emotki na forum. I tak zrobiłem. Mam nadzieję, że szybko to zostanie poprawione i wrócą standardowe emotki
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Tomasz
Administrator


Dołączył: 29 Wrz 2005
Posty: 6305
Przeczytał: 65 tematów

Skąd: Ostrołęka

PostWysłany: Nie, 03.01.2010, 21:44    Temat postu:

Już po M&M-ach, więc emotki na forum znowu zostają włączone.

Poza tym zredukowałem ilość emotek, postanowiłem pozostawić tylko te podstawowe. Kilkadziesiąt innych, które można było zobaczyć po kliknięciu w "Więcej Ikon", usunąłem, bo ich i tak nikt prawie nigdy nie używał.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
JKTpl



Dołączył: 30 Gru 2005
Posty: 568
Przeczytał: 0 tematów


PostWysłany: Pon, 04.01.2010, 18:10    Temat postu:

Eee, było nie usuwać. Teraz podczas czytania starych postów będzie można trafić na tekstowe substytuty i zgadnij, co to było.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Tomasz
Administrator


Dołączył: 29 Wrz 2005
Posty: 6305
Przeczytał: 65 tematów

Skąd: Ostrołęka

PostWysłany: Pon, 04.01.2010, 18:40    Temat postu:

Takie posty w całej historii forum można policzyć na palcach, więc problem nie jest taki wielki. Nie przypominam sobie, żeby te pozostałe emotki były jakoś często przez nas używane.

Można te stare posty, w których takie emotki były użyte, edytować i te substytuty pousuwać. Oczywiście nie będę specjalnie przeszukiwał wszystkich 22900 postów na forum, żeby znaleźć wśród może z kilkanaście postów, w których były użyte te dodatkowe emotki, ale jeśli przypadkowo na takie posty kiedyś trafię, to te tekstowe substytuty mogę usunąć.

Jestem za pozostawieniem tylko tych podstawowych emotek, których według mnie wystarczy do wyrażenia: uśmiechu, smutku, przerażenia, zdenerwowania itd. Wśród tych pozostałych emotek czego tylko nie było... I chyba nie było to wszystko potrzebne. Bo forum ma jednak służyć przede wszystkim do pisania, emotki to tylko dodatek, a tych podstawowych powinno wystarczyć.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Robinson



Dołączył: 18 Cze 2007
Posty: 62
Przeczytał: 4 tematy


PostWysłany: Sob, 06.02.2010, 11:16    Temat postu:

Witam!
Czy to tylko u mnie czy u innych też taka sytuacja ma miejsce?
Otóż od kilku tygodni forum pokazuje mi różne nieprzeczytane wątki mimo że przeczytałem je kilka razy, mimo że oznaczyłem wszystkie fora jako przeczytane, itd.
Syndrom nieprzeczytanych postów ciągle powraca.
Najprawdopodobniej zmieniono coś w ustawieniach forum i teraz ta funkcja nie działa poprawnie.
Ktoś to jeszcze zauważył?
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Tomasz
Administrator


Dołączył: 29 Wrz 2005
Posty: 6305
Przeczytał: 65 tematów

Skąd: Ostrołęka

PostWysłany: Sob, 06.02.2010, 11:26    Temat postu:

Tak jest u wszystkich, i to w całym portalu fora.pl. Niestety ja nie mam na to żadnego wpływu, bo to jest jakaś awaria na serwerze fora.pl i trzeba czekać, aż administratorzy to naprawią. Do tego nie widać, kto w tej chwili przebywa na forum i są problemy z automatycznym logowaniem.

Na stronie głównej www.fora.pl zamieszczono taki komunikat:
Cytat:
Przepraszamy za utrudnienia związane z automatycznym logowaniem na forum oraz widocznością zalogowanych użytkowników. Pracujemy nad rozwiązaniem problemu.


Prace trwają już około trzech tygodni... Ale mam nadzieję, że wkrótce wszystko wróci do normy.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Marek



Dołączył: 22 Wrz 2006
Posty: 2818
Przeczytał: 5 tematów

Skąd: Przemyśl

PostWysłany: Czw, 18.02.2010, 14:03    Temat postu:

U mnie już wszystko działa, chyba zostało naprawione. Problem z automatycznym logowaniem i brakiem informacji o tym, kto jest na forum, dało się jeszcze przeżyć, ale pokazywanie nieprzeczytanych wątków, mimo, że zostały przeczytane, utrudniało najbardziej korzystanie z forum.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Robinson



Dołączył: 18 Cze 2007
Posty: 62
Przeczytał: 4 tematy


PostWysłany: Nie, 31.07.2016, 12:51
PRZENIESIONY
Nie, 31.07.2016, 13:21    Temat postu:

Nie wiem, czy jest to związane z nowym stylem forum, ale od jakiegoś czasu mam problem z linkiem "Zobacz posty od ostatniej wizyty".
Firefox mieli i mieli i mieli aż w końcu zamykam stronę, nie mogąc się doczekać wyświetlenia wyników.
Chyba że to jakiś problem u mnie.

PS. Naciśnięcie "Szukaj" daje taki sam efekt, czyli mam jakiś problem z wyszukiwarką forumową.


Ostatnio zmieniony przez Robinson dnia Nie, 31.07.2016, 12:53, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Tomasz
Administrator


Dołączył: 29 Wrz 2005
Posty: 6305
Przeczytał: 65 tematów

Skąd: Ostrołęka

PostWysłany: Nie, 31.07.2016, 13:26    Temat postu:

Przeniosłem do działu "Problemy z działaniem forum", bo tu bardziej pasuje.

Link "Zobacz posty od ostatniej wizyty" u mnie działa prawidłowo. Po kliknięciu w link od razu wyświetla się lista wątków, w których pojawiły się nowe posty. Również z wyszukiwarką forum nie widzę najmniejszego problemu. Też używam Firefoksa. Sprawdziłem jeszcze na nieużywanej na co dzień przeglądarce Internet Explorer i na niej też wyszukiwarka działa.

Czy na IE też występuje u ciebie ten problem? Proponuję spróbować usunąć ciasteczka w Firefoksie, może wtedy problem ustąpi?
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Michał



Dołączył: 08 Sie 2006
Posty: 1488
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Rzeszów

PostWysłany: Nie, 31.07.2016, 21:05    Temat postu:

Ja też nie mam problemów z linkiem "Zobacz posty od ostatniej wizyty" ani z wyszukiwarką. Wszystko działa jak należy, zarówno na nowym laptopie z Windows 10, jak i na leciwym komputerze z Windows XP. Przeglądarka oczywiście Firefox.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Robinson



Dołączył: 18 Cze 2007
Posty: 62
Przeczytał: 4 tematy


PostWysłany: Pon, 01.08.2016, 00:38    Temat postu:

Problem na pewno po mojej stronie, bo na IE działa i na Firefoksie na innym kompie też działa.
Ciasteczka z tvpmaniak.fora.pl usunąłem i ponownie uruchomiłem przeglądarkę, ale na razie nie pomogło.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum TVPmaniak Strona Główna -> Sprawy forum Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2
Strona 2 z 2

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

Theme xand created by spleen & Emule.
Regulamin